CURUFC lämnade femte raka Varsity-nederlaget mot hänsynslösa Oxford

Vilken Film Ska Jag Se?

Vi förlorade. Om igen.

På en gripande eftermiddag på Twickenham, då dödsfallen för alla 55 blues som miste livet i första världskriget firades med en passande läsning och en tyst minut runt marken, fanns det en känsla av historia som inte ofta var närvarande på Varsity -nivå fixturer.

En läglig påminnelse om att många saker är viktigare än sport bortsett från, spektaklet som följde cementerade ytterligare matchens plats i historieböckerna.

namnlös (2)

Efter att Cambridge U21s föll till en 36-12 nederlag i händerna på sina Oxford-rivaler tidigare på eftermiddagen, hoppades man att seniorlaget skulle göra en bättre redogörelse för sig själva.

Men bara efter 10 minuter in, efter lite tidig press från båda sidor, hittade bollen vägen till Oxfords Sam Egerton efter ett ruck nära halvvägslinjen. Ett explosivt och galet lopp lämnade Egerton fri från sina motståndare och han öppnade mål för de mörkblå i ett drag som gav de ljusblå en tidig påminnelse om den svåra uppgift de stod inför.

George Cullen gjorde om för att ta ställningen till 7-0 och inledde vad som var en utmärkt Varsity-debut från Oxford halvlek.

Det tog bara fem minuter för Cambridge att svara, då den kraftfulle Don Stevens konverterade en straff från Oxfords 22m-linje.

Bara minuter senare befann sig Cambridge längre bak. Efter att ha släppt in en nedslående straffspark i ett farligt läge tillät de Cullen att konvertera, vilket tog ställningen till 10-3.

Cambridge kom till sin rätt för en kort period, och Light Blues kapten Harry Peck drev sitt lag med en rad starka löpningar, och satte press på ett Oxford-försvar som var svårt att penetrera.

namnlös

Stevens konverterade ytterligare en straff för Cambridge senare i halvleken men med bara två minuter kvar kom Light Blues under intensiv press från Oxford. Bollen tog sig så småningom till Alexander MacDonald som gjorde ett avgörande försök innan Cullen återigen gjorde om med halvlekens sista spark. Lagen gick in i halvtid med ställningen 17-6 till Oxfords favör, med endast en sida som såg sannolikt ut att få något att hända.

Cambridges eftermiddag gick från dåligt till värre i början av andra halvlek då deras avgörande spelskapare och enda poängskytt, flughalvan Stevens, sträcktes av med vad man befarar kan vara ligamentskador i knät. Innermitten, Fraser Gillies, flyttade in i Stevens position i en avgörande ombildning som inte verkade hjälpa sidan när den andra halvleken fortsatte.

Tom Reeson-Price gjorde 22-6 med ett fantastiskt individuellt försök, där han undvek två Cambridge-tackningar för att göra mål, medan Cullen inte kunde konvertera. Sedan mindre än fem minuter senare, i en passage av spel som resulterade i att Cambridges George Smith togs av med hjärnskakning, drev Oxfords framlinje Cambridge tillbaka med stor styrka, vilket gjorde att en Ian Williams försökte kombinera med en annan Cullen-omvandling för att utöka Oxfords ledning till 29 poäng mot sex.

Med 20 minuter kvar av matchen kämpade Cambridge för att ta sig ur sin egen planhalva och började jaga spelet vidare i ett försök att rädda lite stolthet från det förestående nederlaget.

De började pressa Dark Blues hårt och kan ha haft mer tur från en fantastisk utbrytarväxling från höger till vänster om inte Oxfords Henry Hughes hade fällt Toby May med matchen.

Twickenham-artikelsidfot

Ett utmärkt tryck följde inuti Oxford 22, men på samma sätt som i första halvlek kunde Cambridge inte få det att räknas. En robust Oxford-backlinje visade sig ogenomtränglig.

Kanske oundvikligen utnyttjade Oxford Cambridges sena push, eftersom en andra svårfångad körning från Egerton tillät honom att ladda ner till Cullen som försvarade sig mycket bra för att säkra ytterligare fem poäng. Han gjorde om för att ta ställningen till 36-6.

Rutten fullbordades eftersom Gus Jones hade lite arbete att göra efter ett fantastiskt Oxford-lag. Spelet bytte snabbt från höger till vänster efter utökat tryck på Cambridge-halvan, och Jones gjorde matchens sista försök innan en sista omställning från Cullen gjorde 43-6.

Oxford firar en betydelsefull seger

Cambridge visade sig tappert i nederlag, med hårda tacklingar ända till slutet. I slutändan var det en match där de helt enkelt inte kunde tävla mot en mycket överlägsen sida.

Rivningen med 43-6 av ett hänsynslöst Oxford-lag gör det till fem raka Varsity-vinster för Dark Blues, och överlämnar Cambridge till deras tyngsta nederlag någonsin i tävlingen.