Football Cuppers Sista 16 sammanställning – Del 1/2

Vilken Film Ska Jag Se?

Förra helgen återvände Cuppers-fotbollen med 8 colleges som sällade sig till de 8 vinnarna av den första omgången för att göra 46 mål i några fängslande möten. Vi tar en tillbakablick på händelserna där tre matcher avgjordes med bara ett mål och tre matcher avgjordes av de fruktade straffsparkarna.

Downing 1:4 Darwin (0:2 HT)

Downing: Matthews, Brodie, Armstrong, O'Connell, Rumun, Churcher, Coombes, Lawrence, Lukasik, Burley, Ingham Avbytare: Fitton, Beattie

Målskyttar: O'Connell

Darwin: Griffith, Dickinson, Hope, Bennett, Worrall, Haigh, Bastos, Wolstenhulme, Gray. Vakna, Freudenreich

Målskyttar: Hope x4

Ett erfaret Darwin-lag kontrollerade spelet från början till slut och utnyttjade två fasta spel för att ta spelet ifrån Downing. Downing saknade berget Joe Moorcroft-Moran som mittback och detta innebar att deras vanliga taktik att rada upp 10 män på kanten av boxen och spendera 90 minuter på att rensa kryss kom under lupp. De var särskilt mottagliga för bollar i boxen när Darwin peppade Downing-målet med delap-liknande inkast från Blues-försvararen Wolstenhulme, som övermannade den ungdomliga Downing-sidan och lät Chris Hope komma in med alla fyra målen. Trots sen press från Downing som resulterade i ett mål, stängde det taktiskt imponerande Darwin-laget av matchen bekvämt för att ta plats i nästa omgång hemma mot Pembroke.

Darwin Downing

Darwin använder lite Pulis-liknande taktik... och med förödande effekt!

Kristus ’S 4:4 Churchill AET (Churchill vinna med 3-1 på straffar) (2:2 FT, 0:0 HT)

Christ’s: Deng, Brown, Blake, Cracknell, Diamante, Reeds, May, Baldock, Hooten, Armstrong, Baron Subs: Duffy, Faure, Hovington

Målskyttar: Armstrong, May, Baron, Cracknell

Churchill: Smyth, Waller, Cammack, Evans, Duherich, Holt, Athwal, Berridge-Dunn, Seete, Weller Subs: Weaving, Tan

Målskyttar: Rolph x2, Cammack, Weller

Första halvlek började med att Churchill ville bygga vidare på sin obesegrade löpning den här terminen mot ett Christ’s-lag som ännu inte har vunnit en match. Men med några nyckelspelare som kom tillbaka för Christ's och tillägget av Blues Captain på mittfältet, såg de annorlunda ut än laget som Churchill bekvämt slog med 4-1 tidigare under säsongen. I de inledande bytena var spelet skralt med spel som fastnade på mittfältet. Christ hade några lovande drag mestadels längst till höger, och utnyttjade något svagt spel från Churchills vänsterback. Churchill växte in i halvleken och såg ut att sätta ihop några chanser, med Seete som gick nära efter ett välsmakande utbyte med Rolph runt boxen. Det blev dock inga mål i en ganska trist första halvlek.

Den andra halvleken började fruktansvärt för Churchill med lite slappt försvar som gjorde att Christs målman Ian Armstrong kunde göra mål med en mätt avslutning över Smyth. Mindre än 5 minuter senare fördubblade Christ’s sin ledning när skolpojkens försvar tillät en lång målspark att slängas rakt igenom försvaret när James May dök upp och slog bollen i nätet med ett härligt chip. Detta sporrade Churchill till livet som började utnyttja vissa svagheter i Kristi försvar. Anförda av sin ranka nummer 11 Rolph, som vände Christs försvar inifrån och ut vid flera tillfällen, skapade de några stora chanser för Churchill som slösades bort med en kombination av grym avslutning och egensinniga slutbollar. Med 6 minuter kvar var ställningen fortfarande 2-0 till Christ’s när Duherich tog emot bollen i ett framskjutet läge på högerkanten för Churchill. En snabb pil runt den plågade Christs vänsterback och ett anständigt inlägg tillät Rolph att slänga målet över målvakten och in i nätet. Churchill staplade framåt i jakten på en kvittering och med två minuter kvar gavs en frispark halvvägs för Churchill. Den klassiska taktiken att klumpa in bollen i boxen visade sig vara fruktbar för Churchill när Cammack nickade hem från Wallers frispark. Full tid kom med poängnivån på 2 st.

Båda lagen startade förlängningen med två sidor som trodde att de hade kvaliteten att vinna matchen, men som ändå hade glömt att konditionsnivåerna hos en genomsnittlig collegespelare skulle få Luke Shaw att se ut som Mo Farah. Efter cirka 10 minuter föll en av många dåliga clearingar från Churchills vänsterback direkt till Christ’s captain Baron som bröt hem. Churchill fann en extraordinär anda att slå tillbaka snabbt, men utjämnade när Rolph kontrollerade ett Duherich-kors för att avsluta smart i boxen. Med spelare som kämpade med kramp över hela planen såg den andra halvan av förlängningen två mål till när matchen gick till straffar. Trycket från en straffläggning i världens näst äldsta cuptävling visade sig vara för mycket för 3 av de 4 Christ’s-tagarna när Churchill slog hem sina första 3 straffar och tog matchen 3-1. De går vidare för att möta Trinity hall borta i kvartsfinalen.

Jesus 1:0 Sidney Sussex AET (0:0 FT, 0:0 HT)

Sidney Sussex: Hirsch, Deeley, Makings, Bradly, Cole, Teale Ryda, Grayling, Mahon, Davies, Hugill Subs: Sammons, Ezra, Fotherby

Jesus: Eburne, Peterson, Crawford, Thorley, Robinson, Emerton, Mullertz, O’Loughlin, Ashmead, Anderson, Purcell Avbytare: Koroye, Meier, Kitching

Målskyttar: Koroye

Matchupen mellan 4:e divisionen Sidney Sussex och Cuppers-innehavarna Jesus skapade nästan omgångens chock med en mycket kass affär framför en stor publik. Trots att han var underläge, arbetade Sidney outtröttligt och satte konstant press på Jesus trots att hemmalaget gynnades av stora perioder av besittning. De regerande Cuppers-mästarna såg coola och samlade ut, mest på grund av den enorma närvaron av Jack Thorley, Jesu nya doktorand och tidigare England U-18 mittback. Jesus började låta deras press säga och 3 utmärkta räddningar sent från Sidney-målvakten Hirsch behövdes för att säkerställa att matchen gick till förlängning efter att ha slutat mållöst. Förlängningen visade sig vara extremt tuff för båda lagen med spelare från båda sidor som gav efter för krampen. Det var upp till Jesu affischpojke Mark Koroye, efter att ha bänkats under första halvlek, att dra fördel. Med sina relativt fräscha ben stötte han bollen genom några trötta Sidney-utmaningar innan han själviskt ignorerade den fyrkantiga bollen till en öppen man och scuffade bollen förbi den framrusande Sidney-målvakten med cirka 10 minuter kvar. En trött utmaning från en Sidney-försvarare innebar att han fick sitt andra gula under de döende minuterna, eftersom Jesus-målet förblev orörligt fram till slutsignalen. Sidney måste hålla sig med stolthet och pressa Jesus ända till kanten, trots att han är borta från hemmet och är kraftigt i undertal av fansen. En annan dag kunde det ha varit en annan historia men jesuanerna går vidare och vill nå Cuppers-finalen för tredje året i rad med hemmamatch mot Robinson i kvartsfinalen.

mark koroye

Mark älskar mål.

Pembroke 6:5 Trinity (3:2 HT)

Pembroke: Weber, Bittlestone, Reland, Hudson, Mellor, Harries, Carroll, Ogier, Oldfield, Nielsen, Pistoja Avbytare: McMullen, Berenson-Barros, Waghorn

Målskyttar: Harries, Ogier, Pistoja, Nielsen (2), Carroll (p)

Trinity: Kakoutas, Dungay, Kehle, Alberman, Lehmann, Park, Nagy, Brocksom, Steve, Bowlby, Apel Avbytare: Kershaw

Målskyttar: Stora (3), Bowlby, Apel

Precis som en tidig utgåva av Windows 95, krävde den här toppen av (Tompkins) tabellkrock 11 omstarter på 90 minuter. Spelet innehöll så mycket dramatik att det krävs en viss nivå av korthet för att undvika att den här rapporten sträcker sig överdrivet lång.

Avspark, mål, hörna, mål, mål, mål, frispark, mål, halvtid. Mål, mål, mål, worldie, mål, pk, mål.

Matchen slutade med firande och tårar och två fler mål än under hela Emile Heskeys karriär.

Matchen kommer att minnas för en fantastisk prestation från Pembrokes JC, ett fantastiskt hattrick från Robi Nagy, och för Jonathan Dungay som bekräftade sin status som den minst populära killen i Trinity.

Pembroke marscherar vidare för att förhoppningsvis producera ännu en målfest borta mot Darwin i kvartsfinalen.

Corpus Christi 2:2 AET Trinity Hall (Trinity Hall vinner med 6-5 på straffar) (2:2 FT, 2:1 HT)

Corpus Christi: Kazzizi, Mainzer, Sarfas, Cho, Patten, Crawford, Ellwood, Congdon, Kang, Mackenzie, Worsfold

Målskyttar: Mackenzie, Worsfold

Trinity Hall: Bowen, Eto, Engle, Hands, Myers, Li, Willett, Evans, Burton, Jones, Price Subs: Fellows, Daramola

Målskyttar: Engle, Daramola

Det var en mycket konkurrenskraftig match som på det hela taget spelades med gott humör. Minnows Corpus mer än matchade sina division 1-motståndare under hela 120 minuter, och hela försvaret ställde upp på en imponerande uppvisning under stor press ibland. Den plundrande Rob Crawford var enastående tillsammans med resten av mittfältet som innehöll en no nonsens Marc Ellwood och den skicklige Jack Congdon som gjorde sitt bästa för att hjälpa Corpus Christi att hålla fast vid sin Cuppers-dröm. Till slut kunde Corpus tycka att de var olyckliga att inte vinna med ett uppriktigt sagt häpnadsväckande offsidesamtal som uteslöt ett mål under de sista 10 minuterna medan de fortfarande var med 2-1. Listan över andra missade chanser tyder dock på att det inte bara var tur som var avgörande; äran måste gå till Tit Hall som höll trycket uppe och höll sig lugn, och så småningom tog sig nivån. En match som avgörs på straffar är alltid tuff för förlorarna och ingen ville se ett lag gå ut på det sättet, förutom Tit Hall som fortsätter att spela mot Churchill hemma i kvartsfinalen.